Școala Europeană de Vară pentru Ofițerii Dunăreni

ȘCOALA EUROPEANĂ DE VARĂ pentru OFIȚERII DUNĂRENI

Sesiune Practică de Formare pentru decidenți și experți din Europa Centrală și de Sud-Est

Tulcea, 28 August 2 Septembrie 2016

Prin afilierea și rolul pro-activ jucat în cadrul Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării (CoDCRUlm), Danubius Academic Consortium (DACBaden Wurttemberg) și Platformei Urbane a Regiunii Dunării (UPDRViena), Asociația “Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR) deține o acoperire națională și europeană și este unica voce coerentă și stabilă a reprezentării intereselor comunităților românești în cadrul procesului de implementare a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) în România.

În scopul de a întări cooperarea macro-regională, prin consolidarea și extinderea Rețelei Ofițerilor Dunăreni la scara bazinului Dunării de Jos și a Mării Negre, precum și prin prin proiecte majore transfrontaliere și transnaționale, Consorțiul Organizatoric format din Asociația Profesională a Formării în Administrația Publică Locală CINAQ și Departamentul de Training al Asociației CLDR România, coordonată tehnic de către Fundația EUROLINK-Casa Europei – lansează ȘCOALA EUROPEANĂ DE VARĂ pentru OFIȚERII DUNĂRENI.

Principalele teme ale Școlii Europene de Vară pentru Ofițerii Dunăreni sunt:

1. Locul Regiunii Dunării în contextul arhitecturii Uniunii Europene stadiul actual, provocări și oportunități privind crearea noii identități dunărene și a unei macro-regiuni incluzive și prospere.

2. Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) document crucial pentru integrarea dezvoltării social-economice, în special a sub-regiunii Dunării de Jos, în context macro-regional.

3. Specificitatea Managementului de Proiect în contextul aplicării SUERD.

4. Comunicare, networking și lobby instituțional lobby dunărean.

Invitați Speciali: Senator Octavian MOTOC Comisia de Afaceri Europene a Senatului României; Dr. Grigore BABOIANU Guvernatorul Deltei Dunării; Dr. Zsolt TOROK Institutul Deltei Dunării.

Lectori: Dr. Gheorgeta GHETE Asociația CINAQ; Sever AVRAM Asociația CLDR; Sandu ZAMFIRESCU EUROLINK-Casa Europei.

ȘCOALA EUROPEANĂ DE VARĂ pentru OFIȚERII DUNĂRENI se adresează aleșilor locali, managerilor publici, coordonatorilor de proiecte și funcționarilor publici din Europa Centrală și de Sud-Est, în special, și se va desfășura în Delta Dunării – Municipiul Tulcea, în perioada 28 august – 2 septembrie 2016. Participanților li se solicită cunoștințe bune de limba engleză.

În limita de maxim 20 de locuri disponibile, înscrierile se fac în ordinea „Primul venit – primul servit”. Pentru a beneficia de costuri reduse ale contribuției bănești a participanților, primul termen pentru transmiterea Formularului  de Inscriere este data de 22 iunie 2016, iar ultimul termen este data de 8 iulie 2016. Participanților li se solicită să rezerve în mod individual transportul și cazarea, costurile respective revenindu-le acestora.

Organizatorii recomandă Hotel EUROPOLIS, pentru care se oferă o reduce specială, precum și posibilitatea de a beneficia de demi-pensiune. Opțional, participanții pot efectua vizite în interiorul Rezervației Deltei Dunării cu ambarcațiunile proprii ale Complexului Europolis.

Mai multe informații puteți consulta pe site-urile: www.cldr.ro și www.cinaq.org sau solicita la adresele de e-mail: secretariat@cldr.ro și secretariat@cinaq.org.

2 thoughts on “Școala Europeană de Vară pentru Ofițerii Dunăreni

  1. Eu cred că sunt multe idei bune.dar Galatiul si Brăila,poate si Tulcea mor ca porturi încet și sigur din păcate…După mine prima legătură puternică pe malurile Dunării se poate face prin CULTURA/ex.portul cultural Dinescu/,apoi turism si la urma economic,daca o luăm invers facem strategii,proiecte,ceva bani folosiți si Atât.Un ex.de succes cultural este Festivalul de Arte ale Spectacolului si Bursa Internațională de Spectacole din Sibiu,unde cultura aduce turiști și bani,asa trebuie făcut și în orașele de pe malul Dunării,din Germania până în Moldova și Ukraina,iar Rom.cu 28% din Dunăre să organizeze cu sprijinul riveranilor,Ce ziceți de idee ,este fantastic de simplă,dar cine o aplica?D,F.Nisioiu ecologist din Galati-Braila

    1. Am uitat sa spun acțiuni în cascadă pe orașe și tari- 12 luni pe an,in fiecare lună undeva,asa cred eu sau măcar o dată la 2 luni…

Comments are closed.