Adaptarea rapidă la nevoile actuale ale economiei și societății prin sistemul Lifelong Learning promovat CIO-SUERD

În întreaga Uniune Europeană, dar și în plan mai larg, inteligența artificială și aplicațiile derivate din aceasta încep să fie percepute de o parte a angajaților mai mult drept o amenințare la adresa locurilor lor de muncă actuale. În realitate, gradul de perimare a unor roluri profesionale și tipuri de carieră este mai curând impulsionat de avansul acestor aplicații în curs de extindere, întrucât stimulează reconversia în noi tipuri de carieră și chiar formarea spre a antrena noi competențe practice ce vor fi în viitorul apropiat tot mai căutate și bine răsplătite. Altfel spus, diplomele obținute anterior într-o anumită disciplină sau sector de activitate lasă treptat locul pe piața muncii unor noi soft skills, ca și căutării de către angajatori a noi  competențe adaptate acestor nevoi de dezvoltare social-economică, dar și personală.

Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD) a urmărit încă de la fondarea sa, acum 12 ani, ca platformă de internaționalizare a educației o flexibilizare și o lărgire a paletei de oportunități în carieră care, odată cu intrarea în noul Deceniu al Științelor Sustenabilității pe plan global, să ajungă a fi în centrul transformărilor și repoziționării profesionale, indiferent de formatul ales: online, hibrid sau live. Sistemul cunoscut sub numele lifelong learning (învățarea pe tot parcursul vieții), promovat și recomandat atât de UNESCO, cât și de UE, inclus în mod explicit și în noua Lege a Educației din România, deschide acum porțile pentru o mai eficientă contracarare a crizei din educație de care se discută inclusiv în rețeaua universităților prestigioase din Europa, SUA și Canada.

Astfel, conform Universities Association for Lifelong Learning, acest concept devine de acum ”vital pentru economie, ca și pentru societate”, contribuind în acest mod la wellbeing-ul personal al fiecăruia și la răspunsul față de provocările de mediu și energetice de care ne lovim.

Din paleta de oportunități disponibile, susținem drept cele mai stimulative și adecvate specializări interdisciplinare pentru practicienii profesiilor liberale:

Cursurile se desfășoară online pe o perioadă de trei luni, incluzând ore de curs plus consiliere personalizată live sau online (la cerere), prin intermediul unei platforme educaționale, accesibilă oricărui cursant în mod flexibil. Participanții primesc, în urma evaluării finale, Certificat de Absolvire cu Anexa detaliată incluzând competențele și abilitățile vizate și modalitatea de evaluare, eliberat de Catedra Internațională Onorifică „Jean Bart” CIO-SUERD, al cărei Coordonator Științific este Prof. univ. dr. habil Eric GILDER.

În scopul de a profita de întregul pachet complet formare, certificare, recomandare, consiliere și ghidaj până la îndeplinirea obiectivelor fixate de carieră, Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” invită pe cei motivați să consulte siteul https://ciosuerd.houseofeurope.ro și să ne contacteze pentru detalii suplimentare și înscrieri.

Pentru conformitate,

Secretariatul Tehnic CIO-SUERD