Centrul Internațional de Excelență a Destinațiilor al Organizației Mondiale a Turismului a deschis, la București, Reprezentanța pentru Destinațiile Dunăre-Marea Neagră

În cadrul celei de-a doua părți a reuniunii organizate pentru marcarea Zilei Maritime Europene în România (Senatul României, Sala ”Constantin Stere” – 31 mai 2019), s-a desfășurat inaugurarea oficială a reprezentanței Centrului Internațional de Excelență a Destinațiilor (CED Travel) – Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite (UNWTO) pentru Statele Regiunii Dunării și Mării Negre.

Menționăm că acest centru a fost fondat în anul 2007, cu sprijinul direct al Organizației Mondiale a Turismului, în scopul de a orienta destinațiile turistice de pe mapamond către atingerea standardelor de excelență, susținându-le în eforturile de consolidare a dezvoltării durabile și de creștere a propriilor lor abilități prin întărirea competitivității pe piață, maximizarea avantajelor sociale și economice la nivel local și îmbunătățirea în general a calității serviciilor oferite și experiențelor vizitatorilor, îndeosebi prin implementarea „geo-turismului” drept trăsătură caracteristică a locurilor, mediului ambiant, culturii, patrimoniului și stării de bine a tuturor locuitorilor.

CED Travel pune în mod concret la dispoziție organizațiilor de management a destinațiilor OMD un Sistem complet de Măsuri pentru Excelență a Destinațiilor (SMED), menit să monitorizeze și să evalueze eficiența marketingului, promovării și brandului destinațiilor în mod comparativ și flexibil pentru menținerea unei încrederi sporite în cadrul parteneriatelor public private la care iau parte atât reprezentanții autorităților locale, cât și cei ai operatorilor turistici / mediului de afaceri.

În calitate de Director Regional și Membru al Boardului CED, a fost desemnat Dl Sever AVRAM, care recent a înființat, împreună cu reprezentanții Universității Maritime Constanța, ce prezidează Asociația CLDR, și Centrul Dunăre-Marea Neagră ”HENRI NEGRESCO” care se implică în mod activ în formarea Alianței Naționale a OMD din România. La eveniment, din partea Ministerului Turismului, dar și în calitate de reprezentant al României în cadrul Consiliului Director al Institutului Rutelor Culturale Europene al Consiliului Europei (Luxemburg), a fost prezentă și a avut un mesaj de salut și de sprijin Dna Consilier Dr. Steliana COJOCARIU.

În sală au mai fost prezenți Președintele Asociației Asociației pentru Dezvoltarea Turismului de Sănătate şi Social, Dl Jamil BENABDALLAH; Expertul Comisiei Europene pentru Programele UIA/URBACT și Directorul URBASOFIA, Dr. Urb. Pietro ELISEI; Reprezentantul Secției Economice și Comerciale a Ambasadei Germaniei în România, Dl Daniel TANDREU, Director Departamentului de Proiecte Europene al Universității Maritime din Constanța, Dr. Emilia MURINEANU și Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Dl Cătălin ȚIBULEAC.

De altfel, în numele Directorului General al Institutului Rutelor Culturale Europene, Stefano Dominioni, reprezentanta sa în România, Dna Consilier Dr. Steliana COJOCARIU, a preluat și a adresat un scurt mesaj de mulțumiri pentru decernarea celui dintâi Trofeu și a Diplomei de Excelență “Black Sea -Danubian Social & Economic Innovator”.

Același simbol de răsplătire, creat de CESIRO SA Sighișoara, a fost, de asemenea, oferit următoarelor organizații, instituții și proiecte europene: ”AGRIGO4CITIES” – proiect coordonat de Centru de Cercetare al Academiei de Științe și Arte din Slovenia; ”DANUBE FLOODPLAIN” – proiect coordonat de Administraţia Naţională ,,Apele Române”; ”DANUBE GEOTOUR”, preluat de reprezentantul Parcului administrat de Universitatea București, partener al proiectului; Asociația „Organizația Somelierilor din România 2011”, în tandem cu Federația Națională a Degustătorilor Autorizați; Fundaţia pentru Dezvoltare Locală şi Regională pentru proiectul ”Parc tematic CETATEA HELIS – Fetești”; Municipalitatea Kladovo (Serbia); Danube Schools Series, proiect al European Danube Academy; ZEXE pentru aplicarea conceptului de gastronomie românească interbelică; USH Pro Business pentru sprijinul acordat formării clusterelor dunărene; Liga Studenților Electroniști, pentru activitatea în cadrul UPBIZZ.

La final a fost oferit un Cocktail de Networking în onoarea invitaților și a participanților. Reflectarea media a reuniunii la locul evenimentului, a fost realizată în principal cu sprijinul Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Radio România Actualități și a platformei Antreprenorin Romania.ro. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și Asociația ”Ține de Noi”.

Pentru mai multe informații, cei interesați pot accesa siteurile www.houseofeurope.ro și www.cldr.ro .

Parteneri Media Asociați: Agenția Națională de Presă AGERPRES, Radio7, Opinia Națională, Juridice.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicații Mobile, CalendarEvenimente.ro, ComunicateMedia.ro, Tribuna Economică, PRwave.ro, BrandInfo.ro, SmartFinancial.ro, Tomisul Cultural, 24PHarte.ro, “Buletin Dunărean”. Parteneri de promovare: AntreprenorinRomania.ro, Europolis-Forum.ro

Pentru conformitate,

EUROLINK – Casa Europei

2 iunie 2019