Stadiul actual al absorbtiei fondurilor europene destinate macroregiunii dunarene

Dezbatere și transfer de bune practici – Ministerul Fondurilor Europene – 9 iunie 2016

În pofida faptului că Uniunea Europeană traversează, din punct de vedere politic și instituțional, o perioadă de frământări și reevaluări profunde, rolul cooperării teritoriale în cele 4 macro-regiuni pilot, în special în cea dunăreană, căreia aparține România, devine tot mai important tocmai pentru contracararea anumitor provocări sau amenințări globale. De aceea, nu doar prin perspectiva importantelor finanțări ce merită absorbite, îndeosebi utilizând și pârghiile Fondului European pentru Investiții Strategice, ci și prin urgența Renașterii Industriale prin inovare integrală, utilizarea în mod inteligent și eficient a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD) reprezintă o oportunitate absolut de valorizat în perioada imediat următoare.

Astfel, organizatorii acestui eveniment, desfășurat sub Patronajul de Onoare și cu amabilul sprijin al E.S. Dlui Cristian GHINEA, Ministrul Fondurilor Europene, spre o mai riguroasă și transparentă pregătire a prezenței României la viitorul Forum Anual SUERD, propun, în prima parte, realizarea unui brain-storming extins cu principalii decidenți și stakeholderi, iar în cea de-a doua parte a programului, o preluare a transferului de bune practici dinspre inițiatorii și promotorii unui proiect de succes, deja finalizat, în cadrul Programului START, parțial finanțat de Uniunea Europeană și gestionat de Coordonatorul Axei Prioritare „Cooperare Instituțională” – Municipalitatea Viena.

Evenimentul va avea loc la sediul Ministerului Fondurilor Europene, în data de joi, 9 iunie 2016, între orele 09.00-13.45. Dezbaterea se desfășoară sub genericul „Șansa relansării social-economice a României prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”.

Conferința îl are drept co-moderator și gazdă pe Dr. Octavian ȘERBAN, responsabil al Punctului de Contact SUERD în cadrul MFE, alături de Prof. Sever AVRAM, Președintele Executiv al CLDR România.

Partea a doua, dedicată conferinței de bilanț a proiectului „DanubeEcotourism” – Ecoturismul transfrontalier în Regiunea Dunării este coordonată de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului de Sănătate și Social, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism.

Agenda evenimentului
Descarcă